BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

Van Nelle Fabriek

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor  informatie over hetzelfde onderwerp, maar betreffende ándere gedocumenteerde projecten)          

 

 

DAGLICHT

In eerste instantie is door de architecten een horizontale geleding van de glaspanelen voorgesteld. Van der Leeuw heeft aangedrongen op een verticale geleding. Hierdoor hebben de werknemers een onbelemmerd uitzicht in het verticale vlak.
In de gevelzone werd een ruimte ingericht voor de leidingen, waarbij in de hoeken van de fabriek stijgschachten zijn gemaakt. Ook werd in deze ruimte één binnenzonwering toegepast, waarbij door te openen ramen de opgewarmde lucht kon worden weg geventileerd. Door de binnenzonwering met de geventileerde spouw is er sprake van een semi-klimaatgevel.

Daglichtmaatregelen                                                          

 

Semi klimaatgevel door het doek van de binnenzonwering en de ventilatie

 

Veel glaspanelen voor uit-/inzicht

 

Constructie ontworpen met transparantie als uitgangspunt