BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   ‘De Engel’

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor  informatie over hetzelfde onderwerp, maar betreffende ándere gedocumenteerde projecten)          

 

 

KLIMAATINSTALLATIES; VERWARMING 

 

 

Panagro heeft in samenwerking met Cauberg Huygen een concept ontwikkeld. Vanuit de gedachte tot energiebesparing en CO2-reductie is voor ‘De Engel’ uitgegaan van een concept met een collectieve warmtepomp en LTV door middel van vloerverwarming. Uitgangspunt hierbij is het minimaliseren van de hoeveelheid installaties en een eenvoudig gebruik voor de bewoners.

 

Voor het verwarmen van de appartementen wordt in alle vertrekken gebruik gemaakt van vloerverwarming. Dit werkt als volgt.

Met behulp van een bron wordt grondwater, met een temperatuur van 8 tot 12° C, opgepompt uit een diepte van 30 tot 40 meter. Via het gesloten systeem zorgt een tweede bron voor infiltratie van het water, nadat de warmte eruit gewonnen is. Met een warmtepomp (eigelijk het omgekeerde ijskastprincipe) wordt dus warmte uit het grondwater gehaald en overgedragen aan het water van het centrale leidingensysteem. Dit water wordt opgewarmd tot een temperatuur van 55° C. Het warme water wordt via een warmtewisselaar in de woning overgedragen aan het water in het vloerverwarmingsysteem. De vloer is dus in feite het enige verwarmingselement.

 

 

 

 

                                                

                                  

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*