BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Coolhaven torens, Rotterdam

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor  informatie over hetzelfde onderwerp, maar betreffende ándere gedocumenteerde projecten)          

 

 

SELECTIE VAN DE AANNEMER 

 

Profielschets ERABOUW

ERA Bouw is een ontwikkelende bouwer, actief op het gebied van wonen en werken (80/20). De onderneming streeft er naar het maximale te halen uit ontwikkelen en bouwen onder één dak.

 

In de sector wonen is ERA Bouw actief met het ontwikkelen van projecten in eigen beheer, het ontwikkelen van plannen voor derden, de nieuwbouw en het renoveren en onderhouden van woningen.

 

ERA Bouw richt zich vooral op het bestaand stedelijk gebied. Als één van de eerste risicodragende bouwers is de onderneming sinds begin jaren negentig betrokken bij stedelijke vernieuwings- en herstructureringsopgaven zoals in de Rotterdamse Vlinderbuurt, de wijk Zuilen in Utrecht en de F-buurt in Amsterdam Zuid Oost.

 

Een belangrijk onderdeel van de kennis van ERA Bouw is de ontwikkeling van woonconcepten voor doelgroepen op basis van leefstijlen. ERA Bouw was initiatiefnemer van het Wilde Wonen en als één van de eersten actief op het gebied van particulier opdrachtgeverschap. Deze activiteiten zijn de basis geweest voor het consumentgericht ontwikkelen van woonconcepten zowel voor nieuwe als bestaande woningen. ERA Bouw beschikt over een afdeling kopersservice die zich naast de ontwikkeling van inbouwpakketten en koperskeuzes bezig houdt met de begeleiding van kopers zowel voor projecten in eigen beheer als voor projecten voor derden.

 

Als bouwer werkt ERA Bouw vooral voor woningcorporaties en projectontwikkelaars. Nieuwbouw en renovatie van woningen, maar ook nieuwbouw van kantoren vormen de belangrijkste bouwactiviteiten. Bij de meeste projecten wordt ERA Bouw vanaf de voorbereiding betrokken om samen met de opdrachtgever en adviseurs te werken aan een optimale prijs/product verhouding.

 

 

 

 

Profielschets Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V.

Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren B.V., gevestigd te Rotterdam en Amsterdam, realiseert landelijk bouwwerken in de sectoren utiliteitsbouw, industrie, woningbouw, stadsvernieuwing, restauratie en verbouw/onderhoud/renovatie.

 

Met grote ervaring in het realiseren van technisch c.q. organisatorisch complexe projecten, zowel in nieuwbouw als in verbouw, behoort J.P. van Eesteren tot de grootste utiliteitsbouwers van Nederland.

Bij vele spraakmakende bouwprojecten is J.P. van Eesteren betrokken.

Voorbeelden zijn het hoofdkantoor van ING Groep te Amsterdam, het hoofdkantoor van ABN.AMRO te Amsterdam, Cisco Campus Amsterdam, De Resident te Den Haag, de Wilhelminahof op de Kop van Zuid te Rotterdam, de Mondriaantoren te Amsterdam, het Oceanium voor Diergaarde Blijdorp te Rotterdam, het Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam, de uitbreiding en renovatie van het Van Gogh Museum te Amsterdam, de Haagse Hogeschool en de Tweede Kamer der Staten-Generaal te Den Haag.

 

Ook middelgrote en kleinere projecten behoren tot de activiteiten van J.P. van Eesteren.

 

J.P. van Eesteren is gewend om maatwerk te leveren en is thuis in tal van bijzondere bouwtechnieken en materiaaltoepassingen. Bijzondere specialismen zijn hoogbouw en het werken op complexen die tijdens de bouwactiviteiten operationeel blijven.

 

Het meedenken, aandragen en uitwerken van alternatieve oplossingen zijn sterke punten die J.P. van Eesteren al in een vroeg stadium tot gesprekspartner voor haar opdrachtgevers maken. Een groot deel van de omzet wordt dan ook uitgevoerd in bouwteamverband.

 

Het opleiden geniet hoge prioriteit. Aan de brede vakkennis in alle geledingen van het bedrijf wordt continu gewerkt.

 

De afdeling VOR (Verbouw, Onderhoud en Renovatie) verricht kleinschalige (ver)bouwactiviteiten en onderhoudswerken.

 

Dochtermaatschappij Nubouw, in het bezit van het VCA** certificaat, opereert specifiek in de industriesector.

 

Het kwaliteitssysteem is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001, 2000

 

J.P. van Eesteren maakt deel uit van TBI Bouwgroep, één van de grootste bouwconcerns van ons land, onderdeel van de financieel sterke TBI Holdings.

 

 

 

 

 

 

Profielschets Aanneming Bontenbal

Bontenbal heeft een grote, langdurige ervaring op het gebied van woningbouw. Al tienduizenden woningen werden opgeleverd in tal van gemeenten in de Randstad; zowel in hoog- als laagbouw. Daarbij zijn grootschalige projecten, maar ook kleine complexen. Bovendien bouwt Bontenbal individuele woningen in elke financieringscategorie.

De specialistische afdeling Klantenwerk houdt zich bezig met onderhoud en herstel, en neemt ook de nazorg en het periodiek onderhoud voor haar rekening. Als partner in het bouwteam draagt Bontenbal graag zijn steentje bij om te komen tot een project dat aan alle verwachtingen voldoet op het gebied van organisatie en productie.

In de loop der jaren heeft Bontenbal een schat aan ervaring opgebouwd op het gebied van duurzaam en milieuvriendelijk bouwen. Kennis waar ook anderen graag van profiteren!

 

 

 

 

 

Totstandkoming van de aannemer-keuze

De drie bedrijven hierboven genoemd staan garant voor een goed product omdat ze samen ongelofelijk veel kennis hebben. De één weet net iets meet van dit en de ander van dat, gecombineerd met elkaar moet dat goed komen.

 

Opdrachtgever

De Mico Combinatie is een samenwerkingsverband tussen ERA Bouw BV te Zoetermeer, Bontenbal Bouw BV te Reeuwijk en Aanneming Maatschappij J.P. van Eesteren BV te Rotterdam. De hoofdaannemer is erabouw!!!

Architect

KCAP te Rotterdam

Aanbestedingsvorm

Ontwikkeling in combinatie