BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:†† Coolhaven torens, Rotterdam

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voorinformatie over hetzelfde onderwerp, maar betreffende Šndere gedocumenteerde projecten)††††††††††

 

 

ARCHITECTEN-KEUZE

 

Bureauprofiel KCAP

KCAP is een internationaal opererend Nederlands ontwerpbureau voor architectuur en stedenbouw, dat wordt geleid door vier partners: Han van den Born, Kees Christiaanse, Ruurd Gietema en Irma van Oort.

 

Kees Christiaanse†††††††††††††††††††††††††††††††† Han van den Born

 

Irma van Oort

 

KCAP is in 1989 opgericht door Kees Christiaanse en is gevestigd in Rotterdam. Het bureau werkt met een internationale staf van ongeveer 55 medewerkers die op alle niveaus van stedenbouw en architectuur werkzaam zijn. De bureauorganisatie is horizontaal gestructureerd. Door de kruisbestuiving van verschillende culturen en aanwezige disciplines ontstaan nieuwe inzichten die hun uitstraling hebben op locale processen. Hierdoor worden schaalniveaus overbrugd, belangen gecombineerd en ontstaat een diepgaande betrokkenheid gedurende het hele ontwerpproces.

Het werkveld van KCAP is breed en omvat grootschalige stedelijke en landschappelijke uitleg, complexe (binnen)stedelijke transformatie, gebouwontwerpen en interieurprojecten. Inmiddels zijn er meer dan 140 projecten ontworpen, waarvan er meer dan 60 zijn gerealiseerd. Naast Nederland beslaat het werkterrein van KCAP delen van Europa en AziŽ.

Momenteel werkt het bureau onder meer aan de volgende opgaven:

- Cultuurlandschap
- Waterfronts
- Revitalisering en herstructurering
- Infrastructuurknooppunten
- Woon- en werk ensembles
- Openbare gebouwen
- Utiliteitsbouw
- Woningbouw
- Openbare ruimte en stedelijk interieur ontwerp
- Research & Development

KCAP heeft een reputatie bijzondere concepten en aantrekkelijke ontwerpen te kunnen realiseren op het grensvlak van stedenbouw en architectuur. Deze concepten zijn enerzijds sterk en uitgesproken waardoor zij een sociale en ruimtelijke samenhang bieden. Anderzijds geven zij de nodige flexibiliteit om in te kunnen spelen op veranderende omstandigheden. Bij dergelijke opgaven is KCAP vaak zowel als stedenbouwkundige, supervisor en architect betrokken.

KCAP is gespecialiseerd in het ontwikkelen van ontwerpstrategieŽn voor complexe projecten op de lange termijn. Hierbij wordt nauw samengewerkt met opdrachtgevers en andere betrokkenen. Er worden strategische samenwerkingsverbanden gezocht met experts uit allerlei disciplines zoals civiele techniek, constructie en bouwtechniek, exploitatie en kostenexpertise, grafische vormgeving, fotografie en procesmanagement. Voor een aantal disciplines heeft KCAP inmiddels een vast samenwerkingsverband. Voor elke opdracht wordt een team van experts samengesteld.

De projecten van KCAP in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland worden verricht in samenwerking met het zusterbedrijf ASTOC in Keulen. Deze samenwerking vormt een perfecte basis op het gebied van nationale en internationale prijsvragen en opdrachten.

KCAP
Piekstraat 27
Postbus 50528
3007 JA Rotterdam
tel: +31 (0) 10 453 10 10
fax: +31 (0) 10 212 55 58
email:
info@kcap.nl
vacatures@kcap.nl 

 

Website http://www.kcap.nl

 

Bekende gezichten van mij van KCAP

 


Roschan Manbodh student van de HRO en zit in dezelfde portfoliogroep (Dhr. de Wit) als ik.

Sven Boekhout student van†† de HRO.

Kees de Jong, begeleider van stagiaires.

Ralph Pasal, heb ik een rondleiding van gehad op het project ĎHet Maaskwadrantí in Hoogvliet.

 

 

Totstandkoming van de architecten-keuze

 

Waarom dat de keuze op KCAP is gevallen weet ik niet precies maar ik denk dat het komt omdat hun gewoon het beste ontwerp hadden gemaakt.