BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Casa Marnix

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~formulieren –ook van andere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)          

 

 

Onderwerp:        draagconstructie

 

Datum:             30-11-2003

 

Project:            CASA MARNIX

 

Opbouw draagconstructie

 

Ieder gebouw bestaat uit een draagconstructie. Deze draagconstructie kan op verschillende manieren verkregen worden. We kunnen verschillende materialen gebruiken om deze constructie tot stand te brengen. Bij ons project maken we gebruik van beton als hoofdmateriaal voor de draagconstructie. Dit is een sterk en duurzaam materiaal. De wanden in combinatie met de vloeren zorgen voor de draagconstructie bij het project.

 

Wanden

 

De draagwanden in dit project zijn gemaakt van beton. Er zijn varierende wanddikten te zien in het project. De minimale dikte van een wand in dit project is 180 mm. De woningscheidende wanden hebben een dikte van 250 mm. Om de wanden te realiseren moeten we een bekisting gebruiken. Er zijn verschillende bekistingen die we kunnen toepassen. Hieronder staat een tabelletje met daarin informatie over de bekistingen die doorgaands worden toegepast.

 

Bij het project zijn Manto bekistingspanelen toegepast. Deze is wat zwaarder in gewicht maar goedkoper in de huurprijs.

 

De niet dragende binnenwanden worden uitgevoerd in 70 mm gipsblokken.

 

Kolommen

 

Op verschillende plekken in het project zijn kolommen toegepast. De kolommen worden uitgevoerd in beton. Het zijn ronde kolommen met een diameter van 250 mm. We gebruiken hiervoor een kartonnen bekistingsmateriaal. Als de beton is uitghard kun je het karton gemakkelijk eraf scheuren.

 

Vloeren

 

De verdiepingsvloeren zijn gemaakt van breedplaatelementen met een betonnen druklaag van min. 220 mm dik. De vrije verdiepingshoogte van de woningen bedraagt 2700 mm. De woningen bezitten een dekvloer met een totale dikte van +/- 50 mm. In de vloer kunnen verschillende installaties worden opgenomen zoals mechanische ventilatie en riolering.

 

 

Details

 

Hieronder zijn een paar details weergegeven van de methoden die is toegepast bij het project.