BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Zuiderkroon Rotterdam

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~formulieren –ook van andere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)          

 

 

UITVOERING; BOUWPLAATSINRICHTING 

 

 

 

Vandaag de dag is de inrichting van de bouwplaats een groot aspect in de aanloopfase van een bouwproject. Vaak heeft men te maken met een krappe bouwplaats of in het geval van de Vinex-lokaties een juist hele ruime bouwplaats.

De grootte van een bouwplaats en de mogelijke inrichting bepalen mede de beslissing tot welke bouwmethodiek toegepast gaat worden.

 

In steden heeft men over het algemeen weinig tot geen ruimte voor een ruime bouwplaats. Een goed voorbeeld hiervan was de bouw van het gebouw  'De Delftse Poort'. Bij deze lag de bouwplaats een aantal kilometer verderop. De bouwplaats van het project Zuiderkroon was vrij ruim. Rondom de torens was voldoende ruimte voor een vrachtwagen.

 

De bouwplaatsinrichting voor Zuiderkroon is ontworpen door de materieeldienst van Dura Vermeer in samenspraak met het uitvoeringsteam.

Zoals op de bovenste foto te zien is werd het dek van de parkeerkelder ook gebruikt voor tijdelijke opslag van materialen.

Linksboven in de hoek is de Romneyloods te zien. Deze deed naast opslagruimte tevens dienst als zaagloods.  Rechts op de foto (met het witte dak) is de bouwkeet van de directie en uitvoering te zien. Naast deze stond een sanitairgelegenheid en de keten van de installateur.

 

De keten zijn zo opgesteld dat de kraan niet boven de keten kan komen. De twee kranen hadden een opstelplaats naast de gebouwen. Met deze opstelplaats konden de kranen van 2 kanten bevoorraad worden en de tunnelbekistingen lossen.

 

 

 

Klik op de plattegrond voor een vergroting