BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Gamma Ridderkerk

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~formulieren –ook van andere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)          

 

 

 

GWE-VOORZIENINGEN

 

 

Waterinstallaties en loodgieterswerk

 

Vanaf de watermeter in de meterkast een koudwaterleiding naar de nodige tapwaterpunten, reinwateropslag, brandslanghaspels, Cv-ketels. Boven het verlaagde plafond de koud-waterleiding isoleren. Warmwater aansluiting in de pantry, wastafels, douche’s, de counter en t.p.v. de uitstortgootstenen middels boilers met een minimum capaciteit van 10 ltr.

 

Het sanitair uitvoeren in standaard sanitair Sphinx Eurobase og. Kleur wit. De toiletten uitvoeren als hangende closetcombinaties. Alle nodige VW-afvoeren (incl. de counter, twee vaatwassers en 5 stuks condensafvoeren van de airco’s) aanbrengen van voldoende diameter en met de noodzakelijke ontstoppingspunten. Het geheel aansluiten op de rioolbeluchting door het dak.

 

Alle toe te passen kranen van het merk Grohe. De mengkranen t.p.v. de wastafels, keukens, counter en uitstortgootstenen uitvoeren als eenhendel mengkraan. De kranen t.p.v. de douches uitvoeren als thermosstatische mengkraan.

 

Het HWA-systeem uitvoeren als Vacurain systeem incl. nodige trechters, uitvoeren volgens berekening fabrikant/leverancier. Boven de plafonds het systeem isoleren. T.b.v. de entree-reclameconstructie twee afgedopte HWA-punten opnemen.

 

 

Gasinstallatie

 

Vanaf de meterkast zullen de voor de cv-installatie benodigde leidingen van voldoende capaciteit aangelegd worden en voorzien worden van gele markeringen.

 

 

Verwarmingsinstallatie

 

CV-installatie uitvoeren als een standaard systeem met leidingen in de afwerkvloer op de verdieping; de kantoorachtige ruimten, en gangen te verwarmen middels paneelradiatoren. De radiatoren te verwarmen middels HR cv-ketels, te regelen via weersafhankelijke regeling. Compleet met de nodige doorvoeringen en appendages.

 

In de bouwmarkt indirect gestookte heaters. T.b.v. het verplaatsen van de warme lucht in de ruimte ecofans toepassen. Alle heaters dienen afzonderlijk geregeld te worden middels een centrale schakelkast met weekklok ter plaatse van de info.

Elektrotechnische installatie

 

De hoofdaannemer dient een meterkast te leveren met een minimum vermogen van 3 x 315 A geheel ten genoege van Eneco.

Vanaf de meterkast zal Gamma zelf zorg dragen voor de uitvoering van de installatie. Gamma verzorgt op het terrein lichtmastcombinaties 8 meter lang leveren, plaatsen en aansluiten, 12 stuks met dubbelarmige uithouder 2x1500 mm. en 8 stuks met enkelarmige uithouder 1x1500 mm. Uitvoering conform de geldende normen en nog te ontwikkelen elektratekeningen. De hoofdaannemer zorgt zelf voor de overige electrische installaties ten behoeve van overheaddeuren, poorten, schuifdeuren, 10 ltr. boilers, rolluiken, snelrolgordijn, sloten, sprinklerinstallatie inclusief handbrandmelders en ontruimingsinstallatie vanaf de meterkast. Tevens stelt hoofdaannemer een “contract” ter beschikking in de BMC ten behoeve van aansluiting op de inbraakalarminstallatie en een “contact” ten behoeve van de ventilatie-installatie.