BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Singeltoren

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~formulieren –ook van andere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)          

 

 

UITVOERING; BOUWMETHODIEK 

 

 

 

 

 

Eerst worden de prefab wanden geplaatst. Deze worden op stekeinden gezet van de verdieping eronder. Nadat deze staan worden de gaten van de stekeinden volgestort. Na het plaatsen worden ook de prefab wanden met stempels geschoord om te voorkomen dat ze omvallen.

 

Staan de prefab wanden er dan wordt hierop de breedplaatvloer geplaatst.

 

Staan de prefab wanden dat wordt de tunnel er tegen aangezet en gestort. Op de plaats waar de breedplaatvloer zit (de gang) wordt 2 keer de helft van de breedplaatvloer meegestort. Hierdoor ontstaat er een stijver verbinding. Zijn de tunnels ook gestort dan kan er begonnen worden aan de volgende verdieping.

 

De wanden van de liftschacht worden er later in gehesen. Deze staat ook los van de rest van het gebouw. Dit is om zo contactgeluid te voorkomen.

 

De bedoeling is om in 1 dag de prefab te plaatsen en in 4 dagen de tunnels voor diezelfde verdieping. De praktijk heeft uitgewezen dat de werkdruk hiervoor wel hoog is. Om de planning toch te kunnen halen moest er op een aantal zaterdagen gewerkt worden om o.a. de wanden van de liftschacht te kunnen plaatsen.

 

Dit is een constructie plattegrond van de 4e verdieping, de gearceerde wanden zijn prefab wanden, de andere wanden zijn in het werk gestorte wanden (tunnel)

 

 

                                                              

 

 

 

 

*