BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~formulieren –ook van andere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)          

 

 

DAK; AANSLUITINGEN MET DICHTE DELEN VAN GEVEL 

INVULFORMULIER-TESTVERSIE

 

Met het bekleden van de gevel is men begonnen toen de negende verdieping werd bereikt, in 1994. In totaal is er 83.500 vierkante meter RVS- beplating en 55.000 vierkante meter gelamineerd glas aangebracht. Deze twee materialen zorgden voor het door Cesar Pelli gewenste effect: “a multi- faceted diamond sparkling in the sun”.

 

 

Het contract voor de gevelbekleding werd gegund aan het consortium Harmon Contract Asia Bhd, Lucksoon Metal en Nippon Light Metal.

 

Als een gordijn, de gevelbekleding bestaat uit 33.000 panelen. Ieder paneel heeft de hoogte van een verdieping en een overspanning van kolom naar kolom. Citaat Cesar Pelli:

 

Distinctive features of the curtain wall includes the horizontal "bullnoses" and the "teardrop" sun screen brackets which provided shade for the building. Both bullnose and teardrop give the appearance of a flowing silver ribbon around the building.

 

Er is gekozen voor gelamineerd veiligheidsglas voor de veiligheid, geluidsisolatie, duurzaamheid en de controle over de zonne- energie. Daarnaast wordt de meeste ultra- violet straling gefilterd en wordt het interieur niet beschadigd door de zon.

 

Het bekleden van de gevels ging middels en vier- dagen systeem. Alle panelen zijn onderling verbonden en van onder naar boven geplaatst. Uiteraard was de snelheid van de gevelbekleding afhankelijk van de snelheid van de constructie van de vloeren. Overigens werd een verdieping wel eens overgeslagen voor wat betreft het bekleden van de gevel, omdat dit nodig was voor het transport van materialen.