BOUWonderWIJS.pagina.nl

ARCHI~Fkast

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   Swiss Re Tower, Londen


(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor meer ARCHI~Formulieren -ook van ándere bouwprojecten- gesorteerd op onderwerp)           

 

 

-  - 

 

 

Kranen en overig transport materieel

 

Bij een gebouw van deze hoogte is het avn groot belang om mensen en materiaal zosnel mogelijk op te werkplek te krijgen. Om dit te bereiken had men de beschikking over 3 grote torenkranen, inclusief een kraan met een maximale hefcapaciteit van 24 ton. Alle gebruikte kranen zijn in Italie gemaakt. Ze zijn met het gebouw meegeklommen tot een hoogte van 160 meter. De belangrijkste functie van de kranen was het op zijn plaats hijsen van de stalen secties.

Naast deze torenkranen was er een grote goederenlift en drie kleinere passagier/goederenliften welke zich verplaatsten met een snelheid van 90 meter per minuut. Daarnaast is er nog een goederenlift in de centrale kolom geplaatst. Stalen trappen in de kern zorgden ervoor dat het personeel zich makkelijk tussen de verdieping kon verplaatsen.

Met zoveel werknemers uit even zoveel disciplines was het noodzakelijk om gebruik te maken van een boekingssysteem voor de kranen, liften en losplaatsen.

Het opgeleverde gebouw heeft 16 snelle passagiersliften, 2 goederenliften, 2 brandbestrijdingsliften en een lift in het Bury Street gebouw, een aangrenzend gebouw van 6 verdiepingen.