BOUWonderWIJS.pagina.nl

De ARCHI~FKAST

CD- / INTERNET BOUWPROJECTEN OVERZICHT

 

 

 

 

Project:   PROTO

 

(Klik HIER voor de overige beschikbare informatie betreffende dit bouwproject)

(Klik HIER voor  informatie over hetzelfde onderwerp, maar betreffende ándere gedocumenteerde projecten)          

 

 

FUNDERINGSSYSTEEM

 

 

Heipalen als bodemwarmtewisselaar

 

Als primaire energiebron voor de warmtepomp maakt Kievit Warmte gebruik van een bijzondere variant van een  bodemwarmtewisselaar nl. de energie(hei)paal. Deze variant van  bodemwarmtewisselaar is voor het eerst door Kodi te Heerhugowaard in Nederland geintroduceerd. Kodi verzorgt dan ook de enginering en aanleg van dit gehele systeem.

 

 

 


 In de heipaal die  bouwkundig gezien voor het gebouw nodig is, worden voor het storten van de paal kunststof buizen in lusvorm aangebracht.  Door dit buizennet circuleert een vloeistofmengsel van water en antivries. De bodemwarmte die via de paal aan het water wordt afgestaan wordt naar een verzamelaar/ verdeler gepompt en wordt als ‘laagwaardige’warmte naar de warmtepomp gevoerd.

 

 

 

 

 

 

Het gebouw wordt in de winter verwarmd in de zomer gekoeld. Dit betekent dat in de wintersituatie de er warmte aan de bodem wordt onttrokken en in de zomer er warmte aan de bodem wordt toegevoerd. Hierdoor blijft de bron in evenwicht.

 

 

 

Hierboven zijn de energie-heipalen te zien, Daar waar buizen uitsteken gaat het vloeistofmengsel in.

 

 

 

 

  Hier is zien hoe één heipaal een meter uitsteekt boven het maaiveld.Dit om het energie-heipaalsysteem te verduidelijken en als het gebouw klaar is als interieur ‘versiering’.

 

 

 

 Betontruck met betonpomp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hier is te zien dat alle slangen uit de samenkomen en weer aansluiten op dikkere verzameleidingen.